Followers

Tuesday, February 28, 2012

Collection Recipe






















Kat sini adha kongsi resepi cupcake kpd mereka yg tak sempat nak beli majalah harmoni keluaran november 2011..anda semua bole la try kat rumah yer,,klu rasa2 malas nak try tu,,just call & oder je kat kami ni, adha/wandi( bisnes partner ) k,, kta org sedia memberikan perkhitmatan yg the best,,,:) ,, n klu rasa tak jelas perkataan kat gmbar tu ,,copy je yer gambar tu..


Monday, February 27, 2012

Kek Beranyam/kek dalam kek








Salam selasa,,, sambil tengok2 fb tdi adha terlupa plak nak uplod pic kek adha ni,,kek beranyam ni adha buat semasa awal bln puasa tahun lepas,,maklum la masa tu adha cuti sebulan utk handle oder kek lapis sempena musim raya,,so ada masa la nak buat kek2 mcm ni,,,, kepada anda semua yg berminat nak tempah kek lapis yg ada nama mcm ni,, bole la call k,, harga permulaan RM 180 sahaja,,




Kek Lapis Idola utk cik Mai



kek lapis idola,, tempahan cik mai,, utk birthday ibunda tersayang,,

Sunday, February 26, 2012

Indulgance Cake With Angry Bird Theme
















Cake yg cute ni oder dari pn Tasha( officemate adha ) ,design angry bird ni pulak atas permintaan anak die yg comel lote( awisy ). Adha x sangka pulak design burung marah ni turut mnjadi kegemaran officemate adha jgak,, sempat snap gambar plak tu.. hihi..:) dari segi rasa plak,, komen dri pn tasya ( pagi 27/2/12 )

- Sedap la,, lain daripada secret recipe dan x muak bila mkn,,


Wow,, terharu la adha dengar,,:), so jumaat ni adha nak kena buat cupcake plak utk celebrte kat school adik awisy ni.. tq yer kak Tasya




cupcake 62










Lagi cupcake moist chocolate cake+ganache+buttercream with rose design oder dari cik Bell kat shah alam,, yg ni rasanya dah kali ke 5 Cik Bell oder dari Home Fresh Bakery,,,tqvm la cik Bell setia menjadi pelanggan tetap ,,:)


Pavlova( NEW )



Pavlova ni oder dari cik miera kat serdang,, dan merupakan produk terbaru dari kami kat home fresh bakery,,sape2 yg nak oder tu,,bole call k,,



cream puff utk pn Diera

Salam isnin semua,, harap semua rajin2 kerja hari ini ok,, pic cream puff ni, oder dari pn diera,, office mate adha, dia nak oder 75 pcs utk jamuan kat unit dia orang,,alhamdulillah,, sekjap je dh abis dia org makan,, tq diera,, next time bole la oder lgi,, dekat je kta ni,,:)

Sunday, February 19, 2012

Mini Red Velvet cupcake




mini cupcake ini sy buat kan khas tuk jamuan kat opis,,,17/2/12 ari tu,, malang nya x suma dpt mkn..hihi,,, x cukup,,:)..x pe,, ade rezeki lebih nanti sy buatkan lagi k,,

More Cream Pufff

cream puff oder dari kak nely putrjya dan kak tipah bangi,,,,,:):)

Wednesday, February 15, 2012

Resepi Bubur Pedas







Salam Khamis semua,,, ari ni ,ade masa sikit,,nak coret2 kat blog,,, so ,, nak kongsi satu resepi yg berasal dari Sarawak,, iaitu "Bubur Pedas",, tau tak,, klu org sarawak, mesti tauk nak,,hihii.. resepi hasil air tangan emak sy tau,,sedapppp ok, x nak lebar2 ini dia resepi



Bubur Pedas


bhn

-bumbu( terdapat kat swk )spt dlm gambar

-bawang merah 2 biji

-bawang putih 2 biji

-cili kering dlm 4-5 biji

-santan( 1 biji kelapa/susu cair

-kiub pati ayam

-daun kunyit( mesti ade tau )

-sayur-sayuran boleh letak apa sja jenis sayur

-ayam, udang ,,daging pun bole..


cara2

1.rendam bumbu dengan secawan air,,

2. tumiskan bawang merah,putih, dan cili sampai naik bau,,,dan masuk kan ayam/udang/daging

3.selepas itu masukan bumbu yg di rendam tadi,, dan tambah air ikut kepekatan yg diinginkan

4. selepas mendidih,, masukan santan,,dan sedikit susu cair,,bersama kesemua sayur-sayuran,,

5.biarkan mendidih,, ok,,, dh siap bubur pedas,, eh ,,jgn lupe masukan garam ,,,,selamat mencuba





Cream Puff,,Nadhira


200 psc cream puff,, oder dari nad,,tq Nad

Monday, February 13, 2012

cupcake 61















Baby cute Cupcake,,, oder dari kak nely( office mate ) ,,akak ni memang selalu oder kek ,,, kek yg paling dia suka,,, ape lagi klu bkn Marble cheese cake,, ,,utk cucpake pun dia nak marble cheese... thankz yer kak nely..




Cream Puff ,,gaya kami





Cream Puffffffffffffff,,:) ni sy buat kn khas utk kwan2 kat opis,,,saja je bagi makan2 utk hari jumaat,,

Chocolate Indulgance





Home made chocolate indulgance,, oder dari fazrul,,,Rm 40 utk half recipe

Wednesday, February 8, 2012

cupcake 60

















ini pun oder dari cik Bariah kajang,,, red velvet cupcake,,design nak polka dot,,katanya nak try rasa red velvet yg kami buat,,,insyaallah sedappp,,,ramai dah customer bg respon yg sgt baik...skli lagi thnk yer cik Bariah..:)



Kek Dalam Kek








Salam Khamis,,, akhirnya siap kek lapis bercorak ni ( oder dari cik Bariah Kajang ),,makan masa 2 hari jugak la nak buat nya,, utk pengetahuan semua,,kek mcm ni memang memerlukan kesabaran klu nak buat,,,agak leceh jugak la...sebab tu harga dia mahal..tapi kalau dh minat,,benda susah pun jadi senang,,ape2 pun Thankz ya cik Bariah,,, mlm ni pickup k,,,:)




Cream Puff




Salam Khamis semua,,, ini dia cream puff ,,oder dari kak linda (putrajaya) n kak aida(kl)..dia org nak flavor campur2,, mmm yummy,,, thankz yer kakak berdua


Sunday, February 5, 2012

Cream Puff,,



Salam maulidur Rasul semua yer,,, hari ni adha buat "cream puff "khas utk office my bisnes partners,,die org nak rasa cream puff yg kami buat,,,, alhamdulillah,, dapat maklum balas yg sangat baik dpt oder plak tu,, cream puff yg kami buat ni,,
-x manis sangat,,
-krim ada 3 flavor,,
1-krim kastard
2-krim jagung
3-krim coklat mousse
,, so bole la pilih mana2 flavor yg suka,,,lagi pun cream puff ni enak di makan hari2,,utk sarapan bole,,minum petang pun bole,, dari segi harga pulak ,,semua org mampu beli,,ok,ni set harga:
- RM 15 utk 25pcs cream puff
-RM 25 utk 50psc creampuff
,, klu nak campur2 pun bole,,tapi kena la tambah RM 5 yer,,:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...